Kolejny „makaronowy” przepis…
Więcej znajdziecie TUTAJ.
Składniki:
- ok. 200 g makaronu w kształcie
rurek,
- 8-10 zielonych szparagów,
- kilka plasterków szynki
szwarcwaldzkiej
- ser camembert,
- oliwa z oliwek,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
Na początek gotujemy makaron
według opakowania i przygotowujemy szparagi – odcinamy twarde końcówki, pozostałe części myjemy dokładnie i kroimy na ok. 3-4 cm kawałki. Następnie na patelni podgrzewamy 3
łyżki oliwy z oliwek i dodajemy szparagi. Smażymy je przez 3 minuty, a
następnie dodajemy pokrojoną na mniejsze części szynkę szwarcwaldzką. Smażymy
całość jeszcze przez chwilkę dodając świeżo zmielony pieprz. Po odcedzeniu
ugotowanego makaronu przekładamy go na patelnię do reszty składników i dodajemy
jeszcze pokrojony w kostkę ser camembert. Całość podgrzewamy do momentu
rozpuszczenia się sera. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz