16 maja 2019

Makaron ze szparagami i szynką szwarcwaldzką



Kolejny „makaronowy” przepis… Więcej znajdziecie TUTAJ.


Składniki:

- ok. 200 g makaronu w kształcie rurek,
- 8-10 zielonych szparagów,
- kilka plasterków szynki szwarcwaldzkiej
- ser camembert,
- oliwa z oliwek,
- pieprz.



Sposób przygotowania:

Na początek gotujemy makaron według opakowania i przygotowujemy szparagi – odcinamy twarde końcówki, pozostałe części myjemy dokładnie i kroimy na ok. 3-4 cm kawałki. Następnie na patelni podgrzewamy 3 łyżki oliwy z oliwek i dodajemy szparagi. Smażymy je przez 3 minuty, a następnie dodajemy pokrojoną na mniejsze części szynkę szwarcwaldzką. Smażymy całość jeszcze przez chwilkę dodając świeżo zmielony pieprz. Po odcedzeniu ugotowanego makaronu przekładamy go na patelnię do reszty składników i dodajemy jeszcze pokrojony w kostkę ser camembert. Całość podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się sera. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz