Rybę najpierw panierujemy w mące,
jajku i bułce tartej, a następnie smażymy. Na rybę wykładamy usmażoną wcześniej
cebulkę wymieszaną z ketchupem. Na to nakładamy starte jabłko i plaster sera
żółtego. Rybę wstawiamy na około 5 minut do piekarnika nagrzanego na 180
stopni.
Smacznego!
Takiego połączenia jeszcze nie jadłam! Kurczaka z jabłkiem próbowałam, ale ryby nie;))
OdpowiedzUsuńPolecamy spróbować! A my musimy posmakować kurczaka z jabłkiem w takim razie :D
UsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńA smakuje jeszcze lepiej! Również pozdrawiam :]
UsuńWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńJest przepyszne! Również pozdrawiam :]
UsuńLubię takie odważne połączenia smaków, świetna inspiracja. Mnie ostatnio zachwycił przepis https://mowisalmon.pl/przepisy/muffiny-z-lososiem/ Po pierwsze nigdy wcześniej nie próbowałam piec muffinków na słono a po drugie oliwki i ser feta to niecodzienny dodatek do ryby. Połączenie smaków okazało się idealne. W tym przepisie w 100 procentach znalazłam wszystko co jest dla mnie najważniejsze w kuchni-smak i prostota. Polecam!
OdpowiedzUsuńWow... Muffiny z łososiem <3 Muszę to wypróbować, bo coś czuję, że przypadłoby mi do gustu :] Dzięki wielkie za polecenie :]
UsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję! Również pozdrawiam i zapraszam na inne posty :]
UsuńW sumie ja również jestem wielkim zwolennikiem łososia i wypatrzyłem kolejny ciekawy przepis z jego udziałem. Polecam wykonać https://mowisalmon.pl/przepisy/pieczony-losos-mowi-i-salatka-makaronowa-z-warzywami/ gdyż jak dla mnie już sam łosoś jest przede wszystkim przepyszny.
OdpowiedzUsuńDzięki :] Wypróbuję!
Usuń