1 czerwca 2017

Ryba zapiekana z jabłkiem i serem żółtym


 Dzisiaj koniecznie wypróbujcie nasz przepis na rybkę zapiekaną z jabłkiem i serem żółtym.


Rybę najpierw panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smażymy. Na rybę wykładamy usmażoną wcześniej cebulkę wymieszaną z ketchupem. Na to nakładamy starte jabłko i plaster sera żółtego. Rybę wstawiamy na około 5 minut do piekarnika nagrzanego na 180 stopni.

Smacznego! 


12 komentarzy:

  1. Takiego połączenia jeszcze nie jadłam! Kurczaka z jabłkiem próbowałam, ale ryby nie;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecamy spróbować! A my musimy posmakować kurczaka z jabłkiem w takim razie :D

      Usuń
  2. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię takie odważne połączenia smaków, świetna inspiracja. Mnie ostatnio zachwycił przepis https://mowisalmon.pl/przepisy/muffiny-z-lososiem/ Po pierwsze nigdy wcześniej nie próbowałam piec muffinków na słono a po drugie oliwki i ser feta to niecodzienny dodatek do ryby. Połączenie smaków okazało się idealne. W tym przepisie w 100 procentach znalazłam wszystko co jest dla mnie najważniejsze w kuchni-smak i prostota. Polecam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wow... Muffiny z łososiem <3 Muszę to wypróbować, bo coś czuję, że przypadłoby mi do gustu :] Dzięki wielkie za polecenie :]

      Usuń
  5. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję! Również pozdrawiam i zapraszam na inne posty :]

      Usuń
  6. W sumie ja również jestem wielkim zwolennikiem łososia i wypatrzyłem kolejny ciekawy przepis z jego udziałem. Polecam wykonać https://mowisalmon.pl/przepisy/pieczony-losos-mowi-i-salatka-makaronowa-z-warzywami/ gdyż jak dla mnie już sam łosoś jest przede wszystkim przepyszny.

    OdpowiedzUsuń