Dawno nie było żadnego przepisu więc nadrabiam zaległości :]
Składniki:
- 250 g kaszki ryżowej,
- 250 g masła,
- 3 jajka,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 szklanka cukru,
- 2 łyżki śmietany,
- 3 łyżki kokosu,
- 1 opakowanie cukru waniliowego.
Sposób przygotowania:
Na początek ucieramy masło i dodajemy do niego cukier oraz cukier waniliowy – cały czas ucierając. Następnie dodajemy: żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia,, kokos i kaszkę ryżową. Całość należy dokładnie wymieszać na gęstą masę. Delikatnie dodajemy pianę z białek. Palcami formujemy ciasteczka i układamy na blaszce wysmarowanej masłem. Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz