3 września 2020

Ciasteczka ryżowe

 


Dawno nie było żadnego przepisu więc nadrabiam zaległości :]


Składniki:

- 250 g kaszki ryżowej,

- 250 g masła,

- 3 jajka,

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,

- 1 szklanka cukru,

- 2 łyżki śmietany,

- 3 łyżki kokosu,

- 1 opakowanie cukru waniliowego.

 


Sposób przygotowania:

Na początek ucieramy masło i dodajemy do niego cukier oraz cukier waniliowy – cały czas ucierając. Następnie dodajemy: żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia,, kokos i kaszkę ryżową. Całość należy dokładnie wymieszać na gęstą masę. Delikatnie dodajemy pianę z białek. Palcami formujemy ciasteczka i układamy na blaszce wysmarowanej masłem. Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz