27 października 2019

Sałatka z kapustą pekińską




Już kiedyś był na blogu przepis z sałatką pekińską. Zerknijcie TUTAJ. Teraz pora na kolejny :]

Składniki:


- pół kapusty pekińskiej,
- 1 duży ogórek,
- 1 papryka czerwona,
- 1 mała puszka kukurydzy,
- 3 łyżki majonezu,
- koperek,
- szczypiorek,
- sok z cytryny,
 - sól
- pieprz.



Sposób przygotowania:

Na początek drobno kroimy kapustę pekińską. Następnie obieramy ogórka, przekrawamy go na pół i kroimy na cienkie plasterki. Paprykę kroimy w cienkie paski. Wszystkie składniki przekładamy do miski i dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Całość mieszamy dodając majonez i sok z cytryny oraz przyprawiając solą i pieprzem. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz