11 października 2018

Sałatka kebab – gyros




Macie ochotę na przepyszną sałatkę? Zróbcie właśnie tę ;] Smacznego!


Składniki:

- podwójna pierś z kurczaka,
- kapusta pekińska,
- kukurydza konserwowa,
- ogórki korniszony,
- ser żółty,
- majonez,
- ketchup,
- przyprawa do kebaba-gyrosa.
- oliwa z oliwek,
- sól,
- pieprz.



Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, a następnie ją smażymy dodając 2-3 łyżki przyprawy kebab-gyros. Po usmażeniu odstawimy mięso do wystygnięcia. Niniejszą sałatkę układamy warstwami. Zaczynamy od mięsa kebab-gyros z ketchupem, a następnie po kolei: pokrojone w kostkę ogórki, kukurydzę, drobno pokrojoną kapustę pekińską i majonez. Na koniec wykładamy starty żółty ser. Gotową sałatkę wstawiamy na około 2 godziny do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz