Dzisiaj proponujemy przepis na
ciasteczka serowe z jabłkami. Na inne natomiast „ciasteczkowe” wpisy wpadajcie
TUTAJ i TUTAJ :]
Składniki:
- 25 dag masła,
- 25 dag zmielonego sera,
- 25 dag mąki pszennej,
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej,
- 4 jabłka,
- cukier puder.
Sposób przygotowania:
Na początek obieramy jabłka i
kroimy je na mniejsze cząstki. Następnie masło łączymy z mąką wymieszaną z sodą
oczyszczoną oraz serem. Wyrabiamy ciasto, a następnie je schładzamy. Ciasto
wałkujemy i szklanką wykrawamy kółka. Na każdy krążek nakładamy nadzienie z
jabłka, następnie składamy na pół, a po bokach dokładnie zlepiamy brzegi
zostawiając otwarty środek. Ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy przez
około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu posypujemy
je cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz