22 lipca 2019

Sałatka śledziowa



Dzisiejszy przepis to sałatka ze śledziem roli głównej :]


Składniki:

- 4 filety śledziowe ze słonej zalewy,
- 2 jabłka,
- 4 ogórki kiszone,
- 3 ugotowane na twardo jajka,
- 1 cebula,
- 8 łyżek śmietany 18%
- 2 łyżeczki musztardy,
- 1 łyżeczka brązowego cukru.



Sposób przygotowania:

Filety śledziowe należy opłukać  pod bieżącą wodą, a następnie włożyć do miski, zalać zimną wodą i odstawić na około godzinę. Po osuszeniu kroimy śledzia na mniejsze części. Następnie należy obrać i zetrzeć jabłka. Ogórki, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki ze sobą łączymy dodając śmietanę, musztardę oraz cukier. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz