W dziale kulinarnym na blogu (TUTAJ) znajdziecie już naprawdę sporo przepisów :] Dzisiaj nowy:
Składniki:
- ok. 200 g makaronu penne,
- 1 podwójna pierś z kurczaka,
- ok. 150 g sera gorgonzola,
- 3 garście szpinaku baby,
- ok. 300 ml śmietany 30%,
- ser parmezan,
- sól,
- pieprz,
- przyprawa do kurczaka,
- olej.
Sposób przygotowania:
Kurczaka kroimy na małe kawałki
doprawiając solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Następnie smażymy go na
patelni. W międzyczasie gotujemy makaron. Po usmażeniu kurczaka ściągamy go z
patelni do innego naczynia. Przygotowujemy sos – na patelnię wlewamy śmietankę,
a następnie: pokruszony ser gorgonzola i szpinak. Całość mieszamy do
rozpuszczenia sera i dodajemy przygotowany uprzednia kurczak i makaron. Całość
posypujemy startym parmezanem. Gotowe :]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz