Kolejna kulinarna inspiracja to
sałatka z kapustą pekińską w roli głównej :]
Składniki:
- kapusta pekińska,
- kilka ziemniaków,
- kilka kiszonych ogórków,
- szczypiorek,
- oliwa z oliwek,
- woda,
- sos sałatkowy francuski,
- sos chrzanowy,
- sos czosnkowy,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
Na początek gotujemy ziemniaki.
Po ich ugotowaniu kroimy je w kostkę. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, a
ogórki kroimy w półplasterki. Szczypiorek należy drobno posiekać. Wszystkie
składniki mieszamy dodając 2 łyżki sosu chrzanowego i 2 łyżki sosu czosnkowego.
Następnie sos sałatkowy francuski dokładnie mieszamy z 3 łyżkami wody i 3
łyżkami oliwy z oliwek. Polewamy nim sałatkę, a na koniec całość posypujemy
szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz