17 października 2018

Sałatka z kapustą pekińską w roli głównej



Kolejna kulinarna inspiracja to sałatka z kapustą pekińską w roli głównej :]




Składniki:

- kapusta pekińska,
- kilka ziemniaków,
- kilka kiszonych ogórków,
- szczypiorek,
- oliwa z oliwek,
- woda,
- sos sałatkowy francuski,
- sos chrzanowy,
- sos czosnkowy,
- sól,
- pieprz.



Sposób przygotowania:

Na początek gotujemy ziemniaki. Po ich ugotowaniu kroimy je w kostkę. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, a ogórki kroimy w półplasterki. Szczypiorek należy drobno posiekać. Wszystkie składniki mieszamy dodając 2 łyżki sosu chrzanowego i 2 łyżki sosu czosnkowego. Następnie sos sałatkowy francuski dokładnie mieszamy z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy z oliwek. Polewamy nim sałatkę, a na koniec całość posypujemy szczypiorkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz