2 kwietnia 2018

Torcik wielkanocny



Dzisiaj polecamy Wam przepis na torcik wielkanocny, ale śmiało możecie go przygotować już po świętach :]




Składniki:

- 4 żółtka,
- 1 całe jajko,
- 8 łyżek cukru,
- 1 opakowanie cukru waniliowego,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
- ½ l mleka,
- 3 łyżki kakao
- 1 puszka brzoskwiń z puszki
- czekolada
- orzechy
- rodzynki
- galaretka brzoskwiniowa.



Sposób przygotowania:

Na początek pieczemy biszkopt. Następnie 4 żółtka, 1 całe jajko, cukier oraz mąki mieszamy w rondelku. Wlewamy mleko i całość mieszając zagotowujemy. Po wystudzeniu – ucieramy z 2 kostkami masła. Następnie masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy pokrojone brzoskwinie, a do drugiej kakao, pokrojoną czekoladę orzechy oraz rodzynki. Na biszkopt wykładamy jasną masę, potem ciemną. Dodajemy brzoskwinie i zalewamy galaretką brzoskwiniowa :] Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz