25 marca 2018

Kotlety z kurczaka z jabłkami, rodzynkami i migdałami



Nasza dzisiejsza propozycja obiadowa to kotlety z kurczaka z jabłkami, rodzynkami i migdałami. Podajemy z ziemniakami i fasolką szparagową. Smacznego :]




Składniki:

- 4 piersi z kurczaka,
- 2 jabłka,
- 2 łyżki płatków migdałowych,
- 2 łyżki rodzynek,
- majeranek,
- 2 jajka,
- bułka tarta,
- mąka,
- olej do smażenia,
- sól,
- pieprz.




Sposób przygotowania:

Na początek przygotowujemy farsz. Dokładnie mieszamy następujące składniki: jabłka obrane i starte na tarce, rodzynki, płatki migdałowe oraz majeranek. Następnie piersi z kurczaka rozbijamy na kotlety i posypujemy je solą i pieprzem. Na każdego kotleta nakładamy wcześniej przygotowany farsz i zwijamy. Kotlety panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej i smażymy na rumiany kolor ze wszystkich stron.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz