11 lutego 2018

Babeczki z kremem czekoladowym i borówkami





Macie ochotę na coś słodkiego? Polecamy przepyszne babeczki z kremem czekoladowym i borówkami :]




Składniki na babeczki:

- 0.5 kg mąki tortowej,
- 1 kostka margaryny,
- 1 szklanka cukru,
- 1 żółtko jajka,
- 1  cukier waniliowy,
- 2 łyżki gęstej śmietany,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Składniki na krem czekoladowy:

- 1 budyń czekoladowy,
- 1 kostka margaryny.



Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki na babeczki zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Następnie foremki wypełniamy ciastem i pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.
W międzyczasie przygotowujemy krem czekoladowy. Gotujemy zatem budyń czekoladowy, który łączymy z kostką margaryny.
Po wyjęciu babeczek z foremek wypełniamy je zatem kremem czekoladowym i i dekorujemy borówkami.

Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz