27 listopada 2017

Pieczeń rzymska z jajkiem



Dzisiaj pomysł na obiad, czyli pieczeń rzymska z jajkiem według przepisu Mamy :]


Składniki:

- 1 kg łopatki mielonej,
- 4 jajka,
- 1 cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 bułka,
- majonez,
- sól,
- pieprz.



Sposób przygotowania:


Do surowego mięsa dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przysmażoną wcześniej cebulkę, 1 surowe jajko i odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy przyprawiając solą i pieprzem. Na folię spożywczą układamy płat mięsa. Na środek nakładamy ugotowane posiekane jajka wymieszane z majonezem. Mięso wraz z jajkami zawijamy w rulon i wkładamy do blaszki. Pieczemy w piekarniku 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz