13 maja 2017

Domowe zapiekanki


Idealne na sobotni wieczór...


Składniki:
- bagietka,
- pieczarki (ok. 150 gram),
- ser żółty,
- masło,
- cebula,
- pomidory,
- szczypiorek,
- ketchup,
- oliwa z oliwek.

Sposób przygotowania:
Na początek pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki z cebulą podsmażamy na maśle. Następnie każdą połówkę bułki skrapiamy oliwą z oliwek i kładziemy pieczarki z cebulką. Posypujemy startym serem. Zapiekanki wstawiamy do nagrzanego na ok. 200 stopni piekarnika i pieczemy do tego momentu aż ser żółty się roztopi (ok. 10 minut). Domowe zapiekanki podajemy z pomidorem i szczypiorkiem. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz