11 kwietnia 2017

Placuszki bananowe


W dzisiejszym wpisie prezentujemy pyszne placuszki bananowe, które możecie naprawdę szybko przygotować. Placuszki te są doskonałym pomysłem zarówno na śniadanie, lunch lub deser.




Składniki:
- 1 banan,
- 1 jajko,
- ⅕ szklanki mleka,
- ⅔ szklanki mąki pszennej,
- ½ łyżeczki aromatu waniliowego,
- olej do smażenia,
- bita śmietana,
- owoce.

Sposób przygotowania:
Banan, jajko, mleko, mąkę pszenną oraz aromat waniliowy dokładnie blendujemy na jednolitą masę. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obydwu stron na złocisty kolor. Placki proponujemy podać z owocami i bitą śmietaną.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz