9 sierpnia 2019

Makaron z tuńczykiem



Szybki obiad z niczego, czyli makaron z tuńczykiem. Oto przepis:


Składniki:

- ok. 250 g makaronu spaghetti,
- 1 puszka tuńczyka,
- ok. 250 ml passaty pomidorowej,
- 2-3 łyżeczki musztardy,
- starty ser mozzarella,
- ½ czerwonej cebuli,
- pietruszka,
- sól,
- pieprz
- oliwa z oliwek.



Sposób przygotowania:

Na początek gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie przygotowujemy sos. Na głębokiej patelni lub na woku na oliwie z oliwek należy podsmażyć czerwoną cebulę. Następnie dodajemy do niej tuńczyka, musztardę oraz passatę pomidorową. Całość dokładnie mieszamy doprawiając do smaku solą i piperzem. Po ugotowaniu się makaronu przekładamy go bezpośrednio z garnka na patelnię. Całość delikatnie mieszamy. Danie przekładamy na naczynie posypując startym serem mozzarella oraz pietruszką. Obiad gotowy :]


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz