Fajne danie na domową imprezę :]
Składniki:
- 250 g serka mascarpone,
- 1 opakowanie makaronu muszelki,
- 1 duży filet z kurczaka,
- 150 g sera parmezan,
- 1 opakowanie szpinaku (mrożony
lub świeży),
- przyprawa do kurczaka,
- 3 ząbki czosnku,
- oregano,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
Na początek w małą kostkę kroimy
filet z kurczaka i dodajemy do niego przyprawę i smażymy na patelni. Na
oddzielnej patelni rozmrażamy szpinak, a gdy wyparuje woda dodajemy czosnek.
Następnie dodajemy 250 serka mascarpone, 100 g parmezanu i usmażonego kurczaka.
Całość razem mieszamy doprawiając solą i pieprzem.
Makaron gotujemy według
opakowania. Po jego wystudzeniu muszelki wypełniamy farszem i układamy je w
żaroodpornym naczyniu i posypujemy resztą startego parmezanu. Muszle zapiekamy
w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz