Dzisiaj pomysł na obiad, czyli
pieczeń rzymska z jajkiem według przepisu Mamy :]
Składniki:
- 1 kg łopatki mielonej,
- 4 jajka,
- 1 cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 bułka,
- majonez,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
Do surowego mięsa dodajemy
przeciśnięty przez praskę czosnek, przysmażoną wcześniej cebulkę, 1 surowe
jajko i odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy przyprawiając solą i pieprzem. Na folię spożywczą
układamy płat mięsa. Na środek nakładamy ugotowane posiekane jajka wymieszane z
majonezem. Mięso wraz z jajkami zawijamy w rulon i wkładamy do blaszki.
Pieczemy w piekarniku 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz