W dzisiejszym wpisie dwukolorowe
mufinki, czyli coś pysznego dla małych i dużych :]
Składniki:
- 2 szklanki mąki tortowej,
- ½ szklanki cukru,
- 2 jajka,
- ⅔ szklanki mleka,
- ½ szklanki oleju rzepakowego,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka kakao.
Sposób przygotowania:
Do jednej miski wsypujemy suche produkty, czyli: przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz kakao.
Wszystko razem mieszamy. W drugiej misce mieszamy natomiast mleko z olejem i
jajkami - również mieszamy. Następnie suche składniki łączymy z tymi mokrymi. Do osobnej miski przekładamy niedużą ilość ciasta i dodajemy kakao (oczywiście dokładnie mieszając). Jasne ciasto przekładamy
do formy muffinkowej, dodajemy kleks ciasta ciemnego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20
minut. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz