26 kwietnia 2019

Dwukolorowe mufinki




W dzisiejszym wpisie dwukolorowe mufinki, czyli coś pysznego dla małych i dużych :]




Składniki:

- 2 szklanki mąki tortowej,
- ½ szklanki cukru,
- 2 jajka,
- szklanki mleka,
- ½ szklanki oleju rzepakowego,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka kakao.




Sposób przygotowania:

Do jednej miski wsypujemy suche produkty, czyli: przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz kakao. Wszystko razem mieszamy. W drugiej misce mieszamy natomiast mleko z olejem i jajkami - również mieszamy. Następnie suche składniki łączymy z tymi mokrymi. Do osobnej miski przekładamy niedużą ilość ciasta i dodajemy kakao (oczywiście dokładnie mieszając). Jasne ciasto przekładamy do formy muffinkowej, dodajemy kleks ciasta ciemnego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz