Sezon na czereśnie trwa w
najlepsze, a więc polecamy Wam taki oto przepis:
Składniki:
- czereśnie,
- jajka,
- cukier,
- olej,
- budyń,
- mąka,
- proszek do pieczenia,
- proszek do pieczenia,
- śmietana 30 %,
- serek mascarpone,
- cukier puder,
- brzoskwiniowa galaretka.
Sposób przygotowania:
Na początek przygotowujemy
biszkopt. Ubijamy pianę z 4 białek dodając ¾ szklanki cukru. Po ubiciu dodajemy
żółtka, 4 łyżki oleju, 1 budyń oraz szklankę mąki z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. Wszystko należy wymieszać.
Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Następnie ubijamy szklankę
śmietany 30% dodając do tego wymieszany serek mascarpone z 2 łyżkami cukru
pudru. Wylewamy masę na biszkopt ,dodajemy wydrolowane uprzednio czereśnie oraz
zalewamy brzoskwiniową galaretką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz