Nasza dzisiejsza propozycja
obiadowa to kotlety z kurczaka z jabłkami, rodzynkami i migdałami. Podajemy z
ziemniakami i fasolką szparagową. Smacznego :]
Składniki:
- 4 piersi z kurczaka,
- 2 jabłka,
- 2 łyżki płatków migdałowych,
- 2 łyżki rodzynek,
- majeranek,
- 2 jajka,
- bułka tarta,
- mąka,
- olej do smażenia,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
Na początek przygotowujemy farsz.
Dokładnie mieszamy następujące składniki: jabłka obrane i starte na tarce,
rodzynki, płatki migdałowe oraz majeranek. Następnie piersi z kurczaka
rozbijamy na kotlety i posypujemy je solą i pieprzem. Na każdego kotleta
nakładamy wcześniej przygotowany farsz i zwijamy. Kotlety panierujemy w mące,
jajku oraz bułce tartej i smażymy na rumiany kolor ze wszystkich stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz