6 marca 2018

Galaretka z mięsem



Dzisiaj podajemy Wam nasz przepis na galaretkę z mięsem. Polecamy :]


Składniki:

- 0,5 kg karkówki,
- 2 golonka z indyka,
- włoszczyzna do rosołu,
- 1 jajko,
- groszek,
- pietruszka,
- żelatyna,
- sól,
- pieprz.



Sposób przygotowania:

Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy razem z włoszczyzną do miękkości. Po ugotowaniu wyjmujemy z garnka, kroimy na kawałki i wkładamy do szklanego naczynia razem z pokrojonym uprzednio ugotowanym jajkiem na twardo, ugotowaną i pokrojoną marchewką z włoszczyzny oraz groszkiem. Posypujemy zieloną pietruszką. Rosół w garnku doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy jedną żelatynę. Całość dokładnie mieszamy i zalewamy mięso z warzywami. Tak przygotowane danie odstawiamy do wystygnięcia do lodówki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz