Dzisiaj podajemy Wam nasz przepis
na galaretkę z mięsem. Polecamy :]
Składniki:
- 0,5 kg karkówki,
- 2 golonka z indyka,
- włoszczyzna do rosołu,
- 1 jajko,
- groszek,
- pietruszka,
- żelatyna,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
Mięso wkładamy do garnka,
zalewamy zimną wodą i gotujemy razem z włoszczyzną do miękkości. Po ugotowaniu
wyjmujemy z garnka, kroimy na kawałki i wkładamy do szklanego naczynia razem z
pokrojonym uprzednio ugotowanym jajkiem na twardo, ugotowaną i pokrojoną
marchewką z włoszczyzny oraz groszkiem. Posypujemy zieloną pietruszką. Rosół w
garnku doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy jedną żelatynę. Całość
dokładnie mieszamy i zalewamy mięso z warzywami. Tak przygotowane danie
odstawiamy do wystygnięcia do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz