Macie ochotę na coś słodkiego?
Polecamy przepyszne babeczki z kremem czekoladowym i borówkami :]
Składniki na babeczki:
- 0.5 kg mąki tortowej,
- 1 kostka margaryny,
- 1 szklanka cukru,
- 1 żółtko jajka,
- 1 cukier waniliowy,
- 2 łyżki gęstej śmietany,
- 1 łyżeczka proszku do
pieczenia.
Składniki na krem czekoladowy:
- 1 budyń czekoladowy,
- 1 kostka margaryny.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na babeczki
zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Następnie
foremki wypełniamy ciastem i pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.
W międzyczasie przygotowujemy
krem czekoladowy. Gotujemy zatem budyń czekoladowy, który łączymy z kostką
margaryny.
Po wyjęciu babeczek z foremek
wypełniamy je zatem kremem czekoladowym i i dekorujemy borówkami.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz