Składniki:
- 5 jajek,
- 5 łyżek mąki,
- 5 łyżek cukru,
- 1 łyżeczka proszku do
pieczenia,
- 1 łyżka octu,
- 1 łyżka oleju,
- 1 opakowanie budyniu,
- 1 opakowanie galaretki
pomarańczowej,
- 1 puszka brzoskwiń.
Sposób przygotowania:
Na początku przygotowujemy
biszkopt. Ubijamy białka z cukrem, a następnie dodajemy żółtka wymieszane z
octem i olejem oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Biszkopt pieczemy przez 40
minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Kolejnym etapem w przygotowaniu
placka pomarańczowego jest zrobienie masy. Według przepisu na opakowaniu
gotujemy budyń. Ucieramy z kostką masła i wylewamy na biszkopt.
Na koniec pokrojone brzoskwinie
wykładamy na masę i zalewamy uprzednio przygotowaną pomarańczową galaretką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz