21 lipca 2017

Marzenie podniebienia


Dzisiaj „Marzenie podniebienia” według przepisu naszej Mamy. To ciasto jest naprawdę przepyszne! Prawdziwy rarytas!


Na początek przygotowanie biszkoptu.


Składniki:
- 5 jajek,
- 5 płaskich łyżek cukru,
- 5 łyżek mąki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżka oleju,
- 1 łyżka octu.
Sposób przygotowania:
Ubijamy białka z cukrem. Następnie dodajemy żółtka wymieszane z olejem i octem. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

Po przygotowaniu biszkoptu przygotowujemy kolejną część naszego „Marzenia podniebienia”.

Składniki:
- serek mascarpone,
- 2 łyżki cukru pudru,
- 1,5 szklanki śmietany 30 %,
- śmietanka w proszku,
- banany,
- biszkopty,
- czekolada.

Mieszamy ze sobą serek mascarpone oraz cukier puder. Śmietanę ubijamy ze śmietanką w proszku. Ubitą śmietanę łączymy z serkiem mascarpone. Na biszkopt wykładamy banany, a następnie masę serkowo-śmietankową. Na całości układamy biszkopty i posypujemy startą czekoladą.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz