Dzisiaj „Marzenie podniebienia” według przepisu naszej Mamy. To ciasto
jest naprawdę przepyszne! Prawdziwy rarytas!
Na początek przygotowanie
biszkoptu.
Składniki:
- 5 jajek,
- 5 płaskich łyżek cukru,
- 5 łyżek mąki,
- 1 łyżeczka proszku do
pieczenia,
- 1 łyżka oleju,
- 1 łyżka octu.
Sposób przygotowania:
Ubijamy białka z cukrem.
Następnie dodajemy żółtka wymieszane z olejem i octem. Na końcu dodajemy mąkę
wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180
stopni przez 40 minut.
Po przygotowaniu biszkoptu
przygotowujemy kolejną część naszego „Marzenia podniebienia”.
Składniki:
- serek mascarpone,
- 2 łyżki cukru pudru,
- 1,5 szklanki śmietany 30 %,
- śmietanka w proszku,
- banany,
- biszkopty,
- czekolada.
Mieszamy ze sobą serek mascarpone
oraz cukier puder. Śmietanę ubijamy ze śmietanką w proszku. Ubitą śmietanę
łączymy z serkiem mascarpone. Na biszkopt wykładamy banany, a następnie masę
serkowo-śmietankową. Na całości układamy biszkopty i posypujemy startą
czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz