Zbliżają się Andrzejki :) Nie tylko dorośli się bawią, więc dzisiejszy wpis jest w
szczególności przygotowany dla tych osób, które uwielbiają kulinarnie
zaskakiwać dzieci. Jak przygotować zaskakującą imprezę dla dzieciaków? Wbrew
pozorom nie jest to takie trudne :) Wystarczy bowiem…
Palma na plaży
Pierwsza z naszych propozycji to
palma na plaży.
Składniki:
-
banany,
-
kiwi,
-
mandarynki.
Ta propozycja nie jest skomplikowana, ale wizualnie przedstawia się
bardzo atrakcyjnie. Piasek na plaży stanowią mandarynki. Banany i kiwi to
palma. Dla „lepszego wyglądu” palmy można naciąć banany.
Egzotyczne szaszłyki
Druga kulinarna niespodzianka dla
dzieciaków, która na pewno im się spodoba to egzotyczne szaszłyki.
Składniki:
- kiwi,
- winogrono jasne,
- winogrono ciemne,
- brzoskwinie z puszki,
- żelki pudrowe,
- ozdobne patyczki do szaszłyków.
Szaszłyki te są szybkie
w przygotowaniu i bardzo ładnie wyglądają. Na ozdobny patyczek nadziewamy w
dowolnej kolejności owoce oraz żelki pudrowe, które z pewnością ucieszą
wszystkich milusińskich.
Kanapeczki-biedroneczki
Kanapeczki – biedroneczki to
must-have każdej dziecięcej imprezy!
Składniki:
- bochenek chleba,
- sałata zielona,
- ser żółty,
- pomidorki koktajlowe,
- czarne oliwki,
- pietruszka,
- majonez.
Kanapeczki są bajecznie
proste do przygotowania. Zielona sałata będzie stanowić łąkę na talerzu. Na
kanapkę kładziemy plasterek sera żółtego i listek pietruszki, a na to układamy
naszą biedronkę z połówki
pomidora i oliwki. Oczy tworzymy z kropek majonezu i… gotowe!
Zielony Aligator
Nasza ostatnia propozycja, ale z
pewnością najbardziej atrakcyjna dla małych gości to Zielony Aligator. Wygląda
spektakularnie, a z wykonaniem każdy z Was sobie z łatwością poradzi.
Składniki:
- długi ogórek,
- zielone oliwki,
- pomidorki koktajlowe,
- ser mozzarella w kuleczkach,
- salami.
Ogórek z jednej strony przecinamy
w połowie, a następnie z pomocą nożyka nacinamy brzegi w kształt zębów. Plasterek salami
zwijamy z oliwką w środku i nadziewamy na wykałaczkę, a tę w boki
krokodyla. Dwie z nich nabite z przodu
będą stanowiły oczy. Pozostałe części zwierzątka złożone są z pomidorków i serka mozzarella na
wykałaczkach. Na sam koniec do paszczy aligatora wkładamy pomidorka :) i
dzieło ukończone!
Zaprezentowane dania świetnie będą się prezentować w towarzystwie
kolorowych słomek, barwnych chusteczek i innych przekąsek!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz